Видяна:21

Най-справедлив изход от ситуацията намериха студентите медици от София. За да бъдат максимално прозрачни, те решиха да организират допитване до всичките си колеги по повод окупацията.

Изпълнителният съвет на Студентски съвет към Медицински университет - София реши да организира провеждането на "студентски референдум”, в който студентите да изразят свободно и ясно своето мнение, отговаряйки на въпроса "за" или "против" окупациите на университети сте като форма на протест?”„Студентският референдум” ще се проведе в сряда от 14:00 до 16:30 часа и на 31 октомври, четвъртък от 09:00 до 16:00 часа. Места за гласуване са Предклиничнят учебен център, етаж 1 - до входа, уточняват бъдещите медици. Урни ще има още до Деканата на Медицински факултет в Майчин дом, във Факултета по дентална медицина, Фармацевтичния факултет, в Медицинския колеж "Йорданка Филаретова", както и в ИСУЛ.

Всеки студент, желаещ да гласува на студентския референдум, трябва да представи студентски книжка или друг документ, доказващ, че учи в Медицински университет - София.

Изпълнителният съвет на Студентски съвет реши да проведе публично броене, на което са поканени медиите, на първи ноември, петък - Денят на народните будители - от 10:30 часа.

Членовете на съвета разбират своята отговорност да изразяват коректно мнението на колегията. Затова залагат на демократичността при вземането на решения и оформяне на позиции, заявяват бъдещите медици от МУ-София.

Техният ректор, Ваньо Митев, който е и председател на Съвета на ректорите, обяви по-рано, че студентите трябва да протестират така, че да не нарушават правата на другите да учат и на служителите на вузовете - да работят.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Oct. 29, 2013, 3:21 p.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

BGDuino.com - Модулна и Хоби Електроника
Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01329
USD/BGNспад1.64727GBP/BGNръст2.29878
JPY/BGNръст0.01500RON/BGNръст0.39740
CHF/BGNспад1.81294

Фиксинг на ЕЦБ от 29-07-2021

Всички