Видяна:25

До месец ще стане ясно Илиян Тодоров ли е убиецът от "Соло" или не.

Очаква се само тежката дума на Върховния касационен съд.

Илиян Тодоров е обвинен, че на 18 април 2009 г. наръгал смъртоносно Васил Александров (24 г.) и Кирил Въжаров (21 г.) и ранил приятеля им Кирил Димитров. Според прокуратурата Тодоров размахал ножа, след като компанията на жертвите се разминала с неговата и си разменили обиди.

На първа инстанция Тодоров бе оправдан. Градският съд прецени, че веригата от косвени доказателства срещу Тодоров е прекъсната. Апелативните съдии обаче отриха факти, които сочат, че той е убиецът и му дадоха доживотна присъда.

Сега защитата настоява тя да бъде отменена заради допуснати съществени процесуални нарушения и неправилна  преценка  на доказателствата по делото. В жалбата се твърди още, че съдът е направил  неправилна,  невярна и неточна  пристрастна  интерпретация  на  доказателствата, различаваща  се  от  самите  доказателства  събрани  по  делото.

Майката на едно от убитите момчета Кирил Въжаров - Радмила Въжарова, очаква от върховните магистрати да си свършат работата, за която получават заплата.

"Това, което искам да отсъдят, е доживотен затвор без право на замяна, макар че се съмнявам, че ще стане", коментира Радмила.

За нея единственият убиец е Илиян, но губи надежда, че ще получи най-тежкото наказание, заради смекчаващи вината обстоятелства, като чисто съдебно минало, млада възраст.

Освен това семейството му разполага, колкото и фантасмагорично да звучи, със солидни финансови средства и политически връзки дори да му купи и нова самоличност, заяви майката, изхождайки от факта, че подсъдимият не се яви на нито едно от заседанията на втората инстанция и появилите се слухове, че отдавна е напуснал страната.

Почернената за цял живот майка не желае да каже нищо на Илиян, дори и някой ден да го срещне лице в лице.

"Да кажа нещо на този човек, означава да простя, а аз не мога да простя такова нещо. Още повече, че убийството е станало в гръб, не очи в очи", каза още с разтреперан глас Радмила Въжарова.

Тя се моли убиецът на детето ѝ да получи възмездие, не справедливост, която се дава от съда, а възмездие - отгоре.

Другото нещо, за което се борят тя и семейството ѝ, е да видят съдийката, оправдала Илиян на първа инстанция - Румяна Ченалова, на подсъдимата скамейка.

Според Радмила, ако не е било нейното решение и Илиян не е бил освободен след него, нещата на втората инстанция са щели да стоят по по-различен начин.

Там обаче нещата бяха уредени, като се започне още от името на съдията, добавя Радмила Въжарова.

Тя и останалите пострадали от това зверско убийство са в очакване на решението на върховните магистрати, за да видят какво ще се случва занапред. А дотогава им остава само надеждата, че възмездие наистина ще има.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Oct. 22, 2013, 9:51 a.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

OkAlfred Smart Home
Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01334
USD/BGNспад1.64477GBP/BGNръст2.29716
JPY/BGNръст0.01500RON/BGNръст0.39750
CHF/BGNспад1.81580

Фиксинг на ЕЦБ от 31-07-2021

Всички