Видяна:36

Върховният касационен съд отново ще решава делото на подсъдимия Димитър Кънчев, обвинен за тройното убийство в кв. "Гео Милев” в столицата през 1997 г.

Това ще стане на 6 май, когато страните по делото отново ще бъдат изслушани.

Въпреки че през май висшите магистрати се произнесоха окончателно по казуса, адвокатът на Кънчев поиска съдът отново да преразгледа случая и да се произнесе.

От пресофиса на ВКС припомнят, че след тази жалба,  делото е разгледано в открито съдебно заседание на 9 октомври т.г. и обявено за решаване.

В хода на проучване на делото, обаче, съдебният състав открил, че член на състава - съдия Севдалин Мавров и участвал в делото и като съдия в Софийския апелативен съд.

През 2000 г. съставът, в който е участвал, се е произнесъл по доказателствени искания. При тези данни, съдебният състав на ВКС намира, че участието на съдия Мавров би могло да породи съмнения в непредубедеността и безпристрастността на състава, поради което следва той да бъде отведен.

Определен е друг член на съдебния състав измежду възможните за участие съдии от Наказателната колегия, поясняват още от ВКС.

Припомняме, че кърватата семейна драма се разигра преди 16-години в столичния квартал "Гео Милев", където бяха намерени простреляни и наръгани с нож Николай Кънчев, жена му Миглена, а 4-годишният им син беше заклан.

Обвиненият за кървавото престъпление Димитър Кънчев заяви, че е невинен на заседание на Върховния касационен съд през януари тази година.

Той оправда със самопризнанията си с факта, че след ареста на 3 трети март 1997 г. бил инжектиран с ампула от 10 мл. диазепам.

Прокурорът обаче го парира, като припомни, че Димитър с изключителна точност и подробности е разказал как точно е извършил трите убийства.

Пред разследващите той обяснил с подробности как взел пистолета на баща си, който се е намирал в спалните на апартамента на горен етаж, където не би могъл да влезе чужд човек.

При първоначалните разпити Димитър Кънчев разказал, че убил баща си в стаята му и после произвел втори изстрел, след като той се скрил зад вратата на банята. Миглена, мащехата на Димитър, се появила след стрелбата да пита какво се случва, и тогава е застреляна.

След това отишъл в другата стая, където 4-годишният му брат гледал телевизия. Взел една възглавница, сложил я върху главата му и с нож му прерязал гърлото, за да не го издаде какво е направил.

После му се сторило, че родителите му още са живи и със същия нож ги намушкал.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Nov. 28, 2013, 4:35 p.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

BGDuino.com - Модулна и Хоби Електроника
Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01329
USD/BGNспад1.64727GBP/BGNръст2.29878
JPY/BGNръст0.01500RON/BGNръст0.39740
CHF/BGNспад1.81294

Фиксинг на ЕЦБ от 29-07-2021

Всички