Видяна:25

Стотици привърженици на "България без цензура" окупираха сградата на президентството. Сред тях е и лидерът на движението Николай Бареков.

Акцията започна около час преди началото на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Тя се провежда заради отказа на президента Росен Плевнелиев да допусне участници от извънпарламентарните партии на срещата.

Заседанието бе насрочено за 14 часа.

В него участват лидери на партиите в парламента и министри. Срещата е посветена на сигурността в страната след приемането на сирийски бежанци.

"За мен най-голямата новина на КСНС ще е, ако стартират операция „Чисти ръце”каза Бареков пред президентството. Само преди няколко дни той проведе многохилядно шествие в подкрепа на акцията. Според лидера на "България без цензура” проблемът с бежанците не е най-важният, а този с демографската криза. Бареков отново се закани да блокира достъпа до заседанието на някои от лидерите на парламентарните групи. Това ще стане, ако не бъде допуснат до срещата.

"Президентът все още има време”, каза политикът.

Бареков нарече Борисов страхлив човек заради това, че ще изпусне заседанието в президентството заради опeрация на крака.

"Човек – едно зайче, което се уплаши и не дойде днес”, каза той. Бареков направи паралел с това, че българските войни са ходили на война и без крака и без ръце. "Борисов се уплаши, направи си операция на крака без време, направи се на контузен, за да не дойде”, каза още той.

Плътен кордон от полицаи пази сградата на президенството. Той е разположен от край до край пред централния вход на около десет метра пред гвардейците.

Съюз "Чисти ръце” е отворен за партии и политици, които не са корумпирани, не са били на власт или пък за старите формации, които са се изчистили от корумпирани политици, стана ясно още от думите на Бареков. Той подреди от едната страна на барикадата България без цензура, СИЛА, ВМРО, Атака, НФСБ, СДС с новите си лица.

Бареков призна, че не очаква нищо от този КСНС, защото и без решенията на политиците МВР си върши работа и експулсира по 100-150 сирийци на денонощие."Няколко хиляди сирийци, това ли е проблемът на България?" попита Бареков. Той посочи, че ако не беше демогравската криза да изгони 2 млн. българи, сега бежанският наплив нямаше да има проблем и да стряска хората като населението на Телиш.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Nov. 20, 2013, 3:50 p.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

BGDuino.com - Модулна и Хоби Електроника
Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01329
USD/BGNспад1.64727GBP/BGNръст2.29878
JPY/BGNръст0.01500RON/BGNръст0.39740
CHF/BGNспад1.81294

Фиксинг на ЕЦБ от 29-07-2021

Всички