Видяна:21
Построен незаконен лифт в Пампорово от фирма на банкерката Цветелина Бориславова, наглед не толкова значим факт, бе яростно защитен във вестничето на Прокопиев - "Капитал Дей­ли”.

Екологичната общественост бе силно учудена, защото всички издания на Прокопиев - бившият вестник "Дневник”, останал само сайт, "Капитал”, "Капитал Дейли” и свързаните с "Икономедия” сайтове - Mediapool и Offnews, громят всички проекти за ски лифтове и писти в Банско, Витоша, Рила, Боровец и на други места в страната. Посочените медии са влюбени в акциите на зелените, в политическите изяви на партия „Зелените” и пишат сочни дописки за героичните им дела.

В същото време от страниците им текат кални реки от лъжи за опасности от изсичането на няколко дървета или преместването на пет камъка. За световен екоапокалипсис бяха обявени изграждането на втора кабина в Банско и нова модерна ски зона на Витоша. Да не говорим за неспирните атаки срещу лифта до Седемте рилски езера.

Всеки донос на зелените до Брюксел, свързан с измислени екопроблеми, бе мащабно отразяван и натрапван на обществото със стотици статии и коментари от "обективните” журналисти на "Икономедия”.

И изведнъж на фона на всичките техни екоактивности, медиите на Прокопиев, вместо да размахат сабите срещу "Пампорово” АД - компания, за която документално и публично е доказано, че е заграбила земя, част от Държавния горски фонд, без да плаща никакви такси, изградила е лифт върху чужда собственост без строително разрешение и без съгласуване със собственика на земята, тоест с държавата, изсекли са 10 декара борове, защото така им е скимнало, изградили са инсталация за изкуствен сняг, отново без строително разрешение, те обвиняват ("Капитал Дейли”) Министерство на земеделието и ДНСК, че не си били свършили работа.

Ето откъде идва и учудването на екологичната общественост. Очевидно за екотематиката в "Икономедия” ползват двоен обърнат стандарт. Трябва да се признае, че това е принос в теорията на манипулативната журналистика. Според него, когато сечеш и строиш незаконно лифтове и писти е правилно, но ако правиш ски индустрия по всички правила и закони, какъвто е случаят в Банско например - ти си зъл душманин на майката Природа.

Така изглежда случаят като журналистическа теория, а от финансово-икономическа гледна точка нещата са далеч по-прости - медиите на Прокопиев обслужват интересите на Цветелина Бориславова. В тази връзка си струва да се замислим как така за няколко дни фалиралият олигарх извади няколко милиона евро и плати дълга на задлъжнялата "Икономедия” към гръцката Алфа Банк.

Дали всъщност парите не дойдоха от Българо-Американската кредитна банка - собственост на Бориславова.

Всъщност икономическите и политически интереси на Прокопиев и Бориславова от много време вървят в една посока, но все по-ясно става, че силният играч е Бориславова и че всъщност независимите медии на Прокопиев и кръга "Капитал” си имат нов господар и това са Цветелина Бориславова и човекът, който стои зад нея.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Nov. 19, 2013, 10:32 a.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01318
USD/BGNспад1.65647GBP/BGNръст2.29837
JPY/BGNръст0.01505RON/BGNръст0.39742
CHF/BGNспад1.81059

Фиксинг на ЕЦБ от 28-07-2021

Всички