Видяна:32

12 ноември 2013 г. вероятно ще остане в историята.

Емблема на простотията, беззаконието и липсата на уважение към всичко!

Обсаждането на аудитории, преминало през заключване с катинари на Ректората на Софийския университет и излязло на улицата, се опита да заприлича на революция.

А всяка революция не може да мине безкръвно. Затова и академичната младеж, напомпана повече с адреналин, отколкото с ум, насъсквана от определени политически кръгове, (които дори не се посвениха да излязат също на улицата), прецени, че е крайно време за директен сблъсък с полицията.

Униформените, които дни наред не получиха заповед да арестуват незаконните окупатори и да се приключи с анархичните им изпълнение и своеволия, на първа линия тушираха отдавна изпусналите всякаква мярка младежи.

"Институционално не е добре да се коментира по този начин, но колегите много изтърпяха, а в други държави знаем как се действа в такива ситуации.", коментираха изпънатите на предна линия от всякакъв калибър служители от вътрешното министерство.

Окупаторите пък, забравили какво е ред и закон, блъскаха, трошиха,  скачаха по полицейски коли, а в редките секунди на тишина, се оплакваха, че срещу тях се упражнява полицейско насилие. Жалко за малкия брой идеалисти сред тях.

От Столична община категорично заявиха, че за нито една секунда от обиколките, скандиранията и препречванията на централните столични улици, не е искано разрешение и не е давано такова на студентите.

Не стана ясно, защо никой от ръководството на университета не се осмели да се обърне към правоохранителните органи, които да си свършат работата и да спрат незаконното затваряне на сградата на СУ. От какво всъщност ги е страх ректорът и заместниците му, щом оставиха желаещите да учат отвън вратите, заедно с администрацията.

За сметка на това пък вътре бе допуснат бившия американски посланик Джеймс Пардю.  Екс дипломатът е добре запомнен у нас постоянните си критики и намеса във вътрешните дела на държавата ни.

Надали е случайна личната му визита при окупаторите и изразената от него морална подкрепа. Посолството на САЩ у нас се дистанцира от срещата на Пардю.

Това обаче не измести темата, че той упражнява политически натиск над управляващите по този начин и че зад посещението му прозират лобистки икономически интереси.

Заигравката с неуправляемите вече протестиращи ще излезе прескъпо на всички.

Точката трябваше да е сложена отдавна, но при нас винаги се чака фатален край, за да реагират институциите.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Nov. 13, 2013, 10:32 a.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

OkAlfred Smart Home
Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01329
USD/BGNспад1.64727GBP/BGNръст2.29878
JPY/BGNръст0.01500RON/BGNръст0.39740
CHF/BGNспад1.81294

Фиксинг на ЕЦБ от 29-07-2021

Всички