Видяна:24

"От тази вечер ние прекратяваме протестите."

Това обяви по време на пресконференция лидерът на Движение "България без цензура“ Николай Бареков след кръгла маса "Национална сигурност и външна политика“, част от проекта "10 разговора за България”, организирани от движение "България без цензура“.

Той обеща следващите две седмици да не искат оставката на правителството и на президента на Росен Плевнелиев.

"Движение "България без цензура“ подава ръка към нашите приятели от "Граждански контрол“, Реформаторския блок, които са част от протестите срещу кабинета, към ГЕРБ, които са основните ресурсните сили, които подкрепят, включително и финансово, тези протести и към окупаторите на университета, и към контарпротестиращи, подаваме ръка да приемем консенсус за гражданско примирие, да спрем с протестите и да помогнем на нехаресвания от нас президент, на нехаресваното правителство, на нехаресвания парламент, в който има 4 токсични партии и да постигнем национален консенсус", подчерта Бареков.

Той обаче поиска достъп до КСНС.

Ако Росен Плевнелиев поеме подадената от нас ръка, обещаваме, че ние няма да му задаваме непристойни въпроси, подчерта лидерът на Движението и призовава и Волен Сидеров да се държи възпитано при президента.

Остават обаче призивите КСНС да се проведе седмица по-рано, а от Движението изразиха готовност да предоставят експерти на държавния глава, за да се подготви.

По думите му, Плевнелиев е безпомощен да се справи с проблема, но не само той е проблемът. Изключително неадекватни са действията на правителството, на предишното, на по-предишното, както и на трима външни министри.

"Обръщаме се към ГЕРБ и Реформаторския блок и ги молим за две седмици да има гражданско примирие в страната, за да се стигне до такъв консенсус", подчерта още Николай Бареков.

Той призова Плевнелиев, Орешарски и Борисов да се вдигнат в неделя и да дойдат в "Града на истината“ и да обсъдят проблема.

Бареков лично няма големи очаквания да поемат подадената ръка, но обеща да си устоят на думата и две седмици няма да протестират: "Ще чакаме две седмици, за властта можем да чакаме и повече“.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Nov. 6, 2013, 3:43 p.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

OkAlfred Smart Home
Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01318
USD/BGNспад1.65647GBP/BGNръст2.29837
JPY/BGNръст0.01505RON/BGNръст0.39742
CHF/BGNспад1.81059

Фиксинг на ЕЦБ от 28-07-2021

Всички