Видяна:36

"ГЕРБ, Борисов и Цветанов водят партизанска война срещу правителството", отсече соцлидерът Сергей Станишев.

Именно по повод общественото напрежение през последните месеци той благодари на своите депутати за тяхната политическа и психическа устойчивост.

Някои от тях дори бяха подложени на физически натиск със заплахи, добави соцлидерът по повод ескалацията на протестите. Станишев посочи и първоизточника на напрежението-  ГЕРБ. Оттам тръгнаха опитите парламентът да бъде срутен, заключи в обзора си на изминалите 6 месеца соцлидерът.

В коментар на критики на лидера на ГЕРБ за това, че били подслушвани опозиционни лидери в момента, председателят на БСП заяви:

"Г-н Борисов изобщо не е в позицията да говори на тема подслушване, защото по негово време подслушването нарасна 3 пъти, сега броят на срс-та е намалял наполовина", опонира Станишев.

"Не съм аз човекът, който би организирал такова подслушване и второ - не бих го направил, защото съм различен от Борисов и Цветанов", допълни соцлидерът.

"Тежко е! Това, което Борисов нарича икономически разпад, не почива на никакви реални данни", отсече Станишев пак в реплика на Борисов, който прогнозира да се сринем през март догодина.

Соцлидерът бе категоричен, че

БСП няма да влезе в тона на ГЕРБ и няма да подкрепи искането за смяна на Волен Сидеров от антикорупционната комисия в парламента.

"Не бих се подписал под искането на ГЕРБ, защото те си играят политическа игра", каза той.

България е заинтересована от този огромен проект "Южен поток" и ще продължим да го реализираме, заяви още Станишев.

Всички наши действия са съобразени с българското и европейското законодателство, но също така ще искаме равно и еднакво третиране между различните инвестиционни проекти, допълни соцлидерът. Той призова ЕК да не прилага двоен аршин към различните проекти.

"Например, много интересно е да се видят условията на Северен поток и да се прилагат същите принципи", нахока Станишев Брюксел.

Той напомни, че е бил премиерът, подписал за "Набуко", а след 6 г. някой взе решение и този проект ни заобиколи, като държавата научи за това от медиите.

В отчета за работата на левите депутати Станишев обяви, че общо 50 законопроекта са внесени в парламента, от които 33 - от БСП и още 17 заедно ДПС.

Близо 20 от тези законопроекти са приети и много са в процес на обсъждане между първо и второ четене. Водещо е било социалното законодателство, в унисон с предизборните ангажименти, което изцяло отговаря на профила на БСП като лява социалистическа партия. Оттук-нататък, след Нова година, управляващите продължават ударно с прием на антимонополното законодателство - в защита на потребителите от банки и търговски вериги, както и от енергийни монополи.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Dec. 17, 2013, 4:37 p.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01334
USD/BGNспад1.64477GBP/BGNръст2.29716
JPY/BGNръст0.01500RON/BGNръст0.39750
CHF/BGNспад1.81580

Фиксинг на ЕЦБ от 31-07-2021

Всички