Видяна:28

Масирано полицейско присъствие се постара да отдели феновете на "България без цензура" от тези на ГЕРБ, които още след 19.30 се събраха пред сградата на държавната телевизия в очакване на Бойко Борисов.

Около час по-късно, още с появата си Борисов отнесе мощно освиркване. Придружи го и силен вик "Оставка" откъм редиците на феновете на "България без цензура", които се оказаха по-близо до входа от агитката на ГЕРБ.

Този път колата му го докара до централния вход, където метални ограждения и полицаи пазеха Борисов от протестиращите, извикали срещу него гръмовно "У-У-У!".

Ще се скрие ли Бойко като мишка и днес, провикнаха се час по-рано симпатизанти на "България без цензура", които се събраха БНТ, както и преди ден пред Нова телевизия, за да зададат своите въпроси на лидера на ГЕРБ. Те настояха пред репортера на БНТ Иво Никодимов да им даде микрофона, за да го сторят.

В редиците им са Ангел Славчев от "Граждански контрол" и едно от лицата на платформата "Евромайки" Даниела Колева. Феновете на "България без цензура", скандират "Бойко, мишко", "Бойко, сикаджията".

Над стотината фенове на движението скандираха още името на Николай Бареков и издигнаха, както и вчера, плакати с надпис "Боко, върни парите" и "Боко=СИК".

Както се надъхваха от снощи във Фейса, тук се стекоха и фенове на Борисов, които пък викат "Искаме си Бойко". Те се оказаха доста по-далеч разположени и не можаха да окуражат лидера си, престъпил с патериците през входа на телевизията с каменно изражение и безмълвен.

Стресирани от екшъна пред Нова тв ден по-рано, привържениците на Борисов спешно в мрежата за отпор и в защита на своя лидер.

Първоначално те бяха само около двайсетина, малко след 20.15 броят им нарасна, съвсем в унисон с предупреждението, което отправиха по-рано през деня лицата на "България без цензура" в Пловдив. адвокат Дяко Дяков алармира, че ГЕРБ се готви да докара в София пред БНТ няколко автобуса с роми от "Чистотата".

В редиците им бяха забелязани депутатите Красимир Велчев и Лъчезар Иванов.

Районът е тотално отцепен от полиция. Има десетки униформени, разположени на постове по всички околни пресечки до "Сан Стефано", които трудно пропускат минаващите граждани.

Двете групи протестиращи са разделени от полицията на отстояние поне петнайсетина метра - едната агитка е разположена откъм "Орлов мост" до телевизията, а другата е в горния край на улицата.

Има много коли на жандармерията и патрулки в готовност, за да се предотвратят евентуални  сблъсъци.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Dec. 13, 2013, 9:43 p.m.

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

BGDuino.com - Модулна и Хоби Електроника
Лошо начало - лош край, -- Еврипид
EUR/BGNбез промяна1.95580EUR/BGNбез промяна0.01334
USD/BGNспад1.64477GBP/BGNръст2.29716
JPY/BGNръст0.01500RON/BGNръст0.39750
CHF/BGNспад1.81580

Фиксинг на ЕЦБ от 31-07-2021

Всички