Видяна:26

Обикновено сме свинкнали да научаваме за измамени по телефона възрастни хора от региона. Оказа се, че има такива и от другата страна на жицата. 64-годишен телефонен измамник  е бил арестуван от димитровградските криминалисти, съобщават от полицията. До задържането му се стига след сигнал от 45-годишен димитровградчанин. През почивните дни той получил обаждане от непознат мъж, който му заявил, че синът му е ударил дете при катастрофа. Мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама, тъй като му били поискани пари за освобождаването на сина му. На уговореното място за предаване на сумата в село Добрич пристигнали група полицейски служители и задържали измамника.

Оказва се, че той е от ямболското село Ханово и, че по-рано през деня е завлякъл 85-годишна жена от симеоновградското село Навъсен с 1 630 лева. В дрехите му криминалистите са открили и бележка с адрес в Димитровград. При посещение на мястото се оказало, че 83-годишна жена вече била приготвила 5 000 лева за предаването им. Тя била заблудена по схемата „пари за спешна операция" на детето й и трябвало да предаде сумата на изпратен от доктора санитар. Измамникът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Междувременно „колега" на задържания е направил успешен удар в Хасково. По схемата „катастрофа с убито дете" е завлечена 75-годишна хасковлийка. В събота жената е подала съобщение в полицейското управление и е заявила, че по обяд на стационарния телефон й се обадило непознато лице, което й съобщило, че синът й е блъснал дете на пътя, което е починало. Измамникът заявил, че трябва да се платят 10 000 лева, за да бъде пуснат сина й. Час по-късно жената предала на непознат мъж пред дома си на улица „Тимок" сумата от 5 000 лева. 

Източник: dariknews / БИКПоследно обновена на: Пон, 18 Мар 2013 15:54:49 +0200

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

OkAlfred Smart Home
Покрай сухото дърво гори и суровото. -- българска пословица
EUR/BGNбез промяна1,95580USD/BGNспад1,76262
GBP/BGNспад2,75387JPY/BGNръст0,01434
RON/BGNспад0,43625CHF/BGNспад1,86872

Фиксинг на ЕЦБ от 03-07-2015

Всички