Видяна:48

Президентът Росен Плевнелиев не може да се храни правилно заради напрежението покрай непрестанните протести в страната.

В интервюто си за американския вестник „Уолстрийт джърнъл“ той се оплаква от демонстрациите, които многократно подкрепи и определи като „симпатични“.

"Стресиран съм. Не знам какво ще стане след час. Не знам какво ще стане утре. Нали виждате, 40 дни на протест отвън и хората казват: "Те не ни чуват", казва президентът.

От думите му става ясно, че той се храни единствено с диетичен хляб.

Медийната изява на Росен Плевнелиев пред американското издание предизвика скандал заради думите му, че ако правителството на Пламен Орешарски подаде оставка, е готов веднага да назначи служебен кабинет.

Прессекретариатът на президентството опроверга „Уолстрийт джърнъл“, като публикува аидио запис на разговора му с журналиста Шон Карни.

Благодарение на това, българската общественост ще разбере за поредния резил на президента си, който отново се оплита в обяснения и прави няколко гафа.

На лош английски, Росен Плевнелиев представя България като страна, която „в продължение на много години е силно зависима като член на Съветския съюз".

Българите пък са описани като "хора със специален ген" - много интелигентни, но неспособни да се организират."Българите са много приятелски настроени. Българите са също така много интелигентни хора. Проблемът е, че ние сме толкова интелигентни и генът на българите е много специален, но както казват: добри хора, но не толкова добре организирани", обяснява президентът.

Пред Шон Карни Плевнелиев прави завидни усилия да изтъкне заслугите си за постигане на съгласие в обществото и отново натъртва, че е „обединител на нацията“.

След това се отдава на спомени за протестите от февруари тази година: "През февруари отидох на платформата с протестиращите:

"Бях там, на платформата, и крещях (смее се), опитвайки се да им кажа нещо, и те ми крещяха (смее се), но накрая доказах, че съм смел президент, който не се страхува да отиде дори на платформата, когато моята нация се нуждае от това".

Днес редакцията на „Уолстрийт джърнъл“ опроверга твърденията на пресслужбата на президенството по повод твърденията на Росен Превнелиев, че не е изразявал готовност да назначи служебен кабинет, веднага щом Пламен Орешарски подаде оставка.

Източник: bnews / БИКПоследно обновена на: Съб, 27 Юли 2013 09:30:23 +0300

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

BGDuino.com - Модулна и Хоби Електроника
Покрай сухото дърво гори и суровото. -- българска пословица
EUR/BGNбез промяна1,95580USD/BGNспад1,76262
GBP/BGNспад2,75387JPY/BGNръст0,01434
RON/BGNспад0,43625CHF/BGNспад1,86872

Фиксинг на ЕЦБ от 03-07-2015

Всички