Видяна:57

За 9 часа във Варненския окръжен съд е насрочено наказателното производство срещу Петър Ангелов и Светла Тодорова, подсъдими по делото за убийството на 21 годишната Женя Тодорова от Варна. Делото ще се гледа по общия ред и са призовани всичките 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство.

21-годишният Петър, който е физическият извършител на убийството, и 38 годишната Светла - леля на убитото момиче, подбудител и помагач за престъплението, са в ареста от 29 септември миналата година. Близо 30 страници е обвинителният акт, който описва последователно събитията и фактите, довели до трагичния 27 септември, когато по изключително жесток и особено мъчителен за жертвата начин е убита Женя, информират от пресслужбата на съда. Според обвинителния акт, зверското посегателство е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делели къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели, племенницата й я дразнила дори, с това, че живее. Подсъдимата Тодорова се надявала, че след като Женя "изчезне", ще умрат родителите й, и "всичко ще остане за мен".

Светла умело манипулирала приятеля на дъщеря си Петър, който бил наркозависим и безпаричен. Убийството било "спазарено" за 2000 лева, а след като дал съгласие да го извърши, Петър поискал и получил капаро от 500 лв. В обвинителния акт са описани всички действия на двамата подсъдими, включително и указанията, които Светла е дала на Петър при подготовката му за убийството на Женя. След като разбрала, че "поръчката" е изпълнена, Тодорова изтеглила и останалите 1500 лева, обещани за убийството на Женя.

Драматичните събития в първите часове на 27 септември са тежки за възприемане. С жестокост Петър е пробождал момичето и дори след като ножа се счупил, той продължил да нанася удари и да я пробожда в нанесените рани с химикали. Часове след трагичната гибел на Женя, експерти преброили 77 прободно-порезни и порезни рани в лицето, шията, в тила, в гърдите, по гърба и ръцете. Именно те са предизвикали кръвоизливната анемия, довела до смъртта на момичето.

Ден след трагедията Петър и Светла са задържани, като от самото начало младият мъж е признал всички факти и обстоятелства, довели до зверското престъпление. В настоящия момент и двамата подсъдими имат служебни защитници. В разпореждането за образуване на наказателното дело, съдът е указал и на родителите на Женя, че могат да направят искане да се конституират като частни обвинители и граждански ищци в процеса. Те имат право поотделно да предявят граждански иск срещу подсъдимите за причинените им неимуществени вреди, припомнят от съдебната пресслужба.

Източник: dariknews / БИКПоследно обновена на: Пет, 1 Фев 2013 09:44:51 +0200

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

OkAlfred Smart Home
Покрай сухото дърво гори и суровото. -- българска пословица
EUR/BGNбез промяна1,95580USD/BGNспад1,76262
GBP/BGNспад2,75387JPY/BGNръст0,01434
RON/BGNспад0,43625CHF/BGNспад1,86872

Фиксинг на ЕЦБ от 03-07-2015

Всички