Видяна:23

Мисля, че има и други алтернативи за развитието на ядрената енергетика, но съм бил предпазлив, за да не се отрази моето лично мнение фундаментално на ДПС, заяви в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган. Той изрази съмнение, че така както е поставен въпроса изобщо ще има референдум.  Според него дебатът за развитието на ядрената енергетика е политически трик, който ще доминира в нашето политическо пространство в периода до изборите.

По думите на Доган за голямо съжаление експертната оценка за необходимостта от ядрената енергетика все още е много съмнителна.

„Необходимо е започването на един експертен дебат по този въпрос. Тук не говорим само за огромния ресурс, който е необходим на страната за изграждането на АЕЦ „Белене" или за довършването с още един или два модула на „Козлодуй". Въпросът е по скоро на политическо равнище, а политиците твърде малко или само част от тях  са наясно за какво става въпрос", коментира Доган.

Според него обикновено необходимостта от ядрена енергетика се свързва с това, че едва ли не като имаме АЕЦ, цената на тока ще бъде на тези равнища. „Това просто не е възможно, а е по скоро е политическа манипулация отколкото реално решаване на въпроса с един референдум", каза Доган.

В Кърджали той прогнозира, че следващото управление на страната ще бъде коалиционно, но отказа да посочи субектите в тази коалиция.  „Убеден съм, че страната има нужда от нов управляващ субект, който да изведе страната от тази криза. Новият политически субект във всички случаи ще бъде коалиционен. Точно кои ще бъдат сигментите на тази коалиция трудно можем да предвидим на този етап", каза още лидерът на ДПС..

Източник: dariknews / БИКПоследно обновена на: Пет, 7 Дек 2012 22:48:40 +0200

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

BGDuino.com - Модулна и Хоби Електроника
Покрай сухото дърво гори и суровото. -- българска пословица
EUR/BGNбез промяна1,95580USD/BGNспад1,76262
GBP/BGNспад2,75387JPY/BGNръст0,01434
RON/BGNспад0,43625CHF/BGNспад1,86872

Фиксинг на ЕЦБ от 03-07-2015

Всички