Видяна:32

Бъдещето на Българската армия ще бъде обсъдено днес от представители на легия „Раковски".

Председателят на Българската офицерска легия "Раковски"майор Иван Милов каза в интервю за Дарик, че по време на днешната среща са готови да запознаят обществеността с реалното състояние във въоръжените сили и с това какво ще се случи, ако народните представители на 6 декември гласуват предложението за промяна на Кодекса за социално осигуряване.

„Ще подготвим и ще прочетем отворено писмо до народните представители, с което ги призоваваме да гласуват по съвест", добави още майор Милов.

По думите му по неофициална информация над 850 офицери са подали рапорт за напускане: „Сержантските не можем да ги коментираме, защото обобщаваме информацията".

Майор Иван Милов добави още, че в зависимост от това какво решение ще приеме Народното събрание и как ще се развие гласуването на Кодекса за социално осигуряване, те са подготвили адекватни действия, при изцяло спазване на законите на страната.

„През този месец не сме имали контакт с никой от държавното ръководство на нашата страна. Затова ние смятаме за длъжни да изкажем мнението на членовете на легия „Раковски" и нашите симпатизанти, които искат да се чуе тяхната позиция относно това какво се случва в Българската армия", допълни още майор Иван Милов.

Промените за пенсионната възраст на военните бяха предложени от министъра на отбраната Аню Ангелов. Те предвиждат пределната възраст за пенсиониране на младшия състав да стане 52 години при минимална служба 27 години, а за старши и висши офицери - 54 години. Само при изпълнение и на двете условия военните ще могат да получат пенсия и 20 брутни заплати при напускане на армията. Другото предложение е за намаляване на отпуските от 40 работни дни на 40 календарни дни.

От легия „Раковски" предлагат да се въведе 5 години гратисен период за въвеждането на тези промени или когато военен достигне стажа за пенсиониране, до навършване на изискваните години да взема процент от полагаемата му се пенсия.

Източник: dariknews / БИКПоследно обновена на: Пет, 7 Дек 2012 22:48:26 +0200

Коментари - 0


Все още няма коментари

Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, но след Кличко
Кубрат: Ще се бия и срещу Поветкин, ...

„Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не ...

Празнуваме Антоновден, пази ни от болести
Празнуваме Антоновден, пази ни от болести

На 17 януари Православната църква чества паметта на Свети Антоний Велики - Антоновден. Празнуват всички, ...

Президентът скара българските работодатели
Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Банго Васил е! Ромите празнуват!
Банго Васил е! Ромите празнуват!

Днес е Ромската Нова година - един най-големите и най-почитаните празници от всички ромски групи ...

OkAlfred Smart Home
Покрай сухото дърво гори и суровото. -- българска пословица
EUR/BGNбез промяна1,95580USD/BGNспад1,76262
GBP/BGNспад2,75387JPY/BGNръст0,01434
RON/BGNспад0,43625CHF/BGNспад1,86872

Фиксинг на ЕЦБ от 03-07-2015

Всички